Vaníliás epres tiramisu

Vaníliás epres tiramisu

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 25 dkg babapiskóta
  • 50 dkg mascarpone
  • 80 dkg eper
  • 2 dl habtejszín
  • 2 teáskanál vanília őrlemény vagy aroma
  • cukor vagy cukor helyettesítő ízlés szerint

Elkészítés:

Az epreket megmossuk és kevés vízzel leturmixoljuk. Többször átszűrjük, hogy a magok ne kerüljenek bele.

Egy kis tálkába teszünk másfél deci vizet és két evőkanál eperpürét. A piskótát belemártjuk az epres vízbe, ettől bepuhul, majd egy tál aljára pakolunk egymás mellé egy réteget.

A mascarponét a tejszínnel, cukorral és vaníliával kikeverjük. Egy réteget teszünk a piskótára, majd egy réteg eperpürét. Majd még egy réteg következik és lehet díszíteni a tetejét.

Hűtőbe tesszük egy éjszakára és már kínálhatjuk is.

Neked ajánljuk