Vaníliás epres tiramisu

Vaníliás epres tiramisu
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 25 dkg babapiskóta
  • 50 dkg mascarpone
  • 80 dkg eper
  • 2 dl habtejszín
  • 2 teáskanál vanília őrlemény vagy aroma
  • cukor vagy cukor helyettesítő ízlés szerint
  • 25 dkg babapiskóta
  • 50 dkg mascarpone
  • 80 dkg eper
  • 2 dl habtejszín
  • 2 teáskanál vanília őrlemény vagy aroma
  • cukor vagy cukor helyettesítő

Elkészítés:

Az epreket megmossuk és kevés vízzel leturmixoljuk. Többször átszűrjük, hogy a magok ne kerüljenek bele.

Egy kis tálkába teszünk másfél deci vizet és két evőkanál eperpürét. A piskótát belemártjuk az epres vízbe, ettől bepuhul, majd egy tál aljára pakolunk egymás mellé egy réteget.

A mascarponét a tejszínnel, cukorral és vaníliával kikeverjük. Egy réteget teszünk a piskótára, majd egy réteg eperpürét. Majd még egy réteg következik és lehet díszíteni a tetejét.

Hűtőbe tesszük egy éjszakára és már kínálhatjuk is.

Megjegyzés:

A receptet Meszjár Erzsébet küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti