Vaníliapudingos csokis piskóta

Vaníliapudingos csokis piskóta

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 6 db tojás
  • 30 dkg liszt
  • 30 dkg porcukor
  • 1 dl víz
  • 2 ek. kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl étolaj
  • 24 db piskótetallér

A krémhez:

  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 2,5 dl tejszínhab
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1/2 dl víz
  • 2 tk. zselatin

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból készítsünk kakaós piskotát. A masszát osszuk kétfelé, majd nagyméretű tepsiben süssük meg. 2 tészta lapot kapunk, vagy akár egyben is süthetjük, majd sütés után vágjuk ketté.

A krémhez a pudingporokat a cukorral és a tejjel együtt főzzük fel, majd hűtsük ki. A tejszínhabot verjük keményre. A margarint a kihűlt pudinghoz keverjük hozzá, majd habosítsuk ki és végül a tejszínt is keverjük hozzá.

2 teáskanál zselatint 1/2 dl langyos vízben oldjunk fel, majd azt is keverjük hozzá és 10-15 percre tegyük hűtőbe a krémünket.

A sütemény összeállításakor az egyik lapot egy kis rumos-cukros tejjel kenjük le, a krém felét simítsuk rá, rakjuk ki a piskótatallérral, majd kenjük rá a maradék krémet, és fedjük be a másik lappal, végül tegyük hűtőbe.

1-2 óra múlva szeleteljük, és porcukorral hintsük meg.

Neked ajánljuk