Vaníliakrémmel töltött illatos kakaós pite

Vaníliakrémmel töltött illatos kakaós pite

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a pitetésztához:

  • 90 g barnacukor
  • 100 g vaj
  • 1 db tojás
  • 2 teáskanál erős kávé
  • 7 g sütőpor
  • 190 g liszt
  • 15 g holland kakaó
  • 1 csipet só
  • 2 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál szerecsendió

a vanília krémhez:

  • 350 ml habtejszín
  • 2 evőkanál zselatinpor
  • 2 teáskanál vanília aroma
  • 80 g porcukor

Elkészítés:

A vajat krémes állagúra keverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a kávét és a tojást. Alaposan összekeverjük. Egy másik tálban elkeverjük a lisztet, a sütőport, a kakaót, a fahéjat, a szerecsendiót és a sót. Két részletben a nedves hozzávalókhoz keverjük. Gyors mozdulatokkal összeállítjuk a tésztát, majd egy gombócot formálunk belőle, amit a hűtőbe teszünk minimum egy órára.

A tésztát két sütőpapír közé tesszük, majd a sütőforma méretére sodorjuk. A sütőformát kivajazzuk, majd belehelyezzük a tésztát. A széleit alaposan a forma sarkaiba nyomkodjuk, a lelógó részeket levágjuk. Egy villával többször megbökjük, ezzel akadályozzuk meg, hogy felhólyagosodjon. A tészta tetejére sütőpapírt helyezünk, amibe rizst teszünk nehezéknek.

A 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük, majd hideg helyre tesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Ez alatt elkészítjük a krémet. A tejszínt elkezdjük felverni, amikor már kezd keményedni, hozzákeverjük a zselatint és a vanília aromát. Addig verjük, amíg kemény krémes állagú nem lesz.

A kihűlt tésztán egyenletesen eloszlatjuk a vaníliás krémet, majd friss gyümölcsökkel díszítjük.

A receptet Jakabné Kóber Anita küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk