Vaníliakrémes torta

Vaníliakrémes torta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 18 dkg finomliszt
  • 3 púpos kávéskanál szódabikarbóna
  • 22 dkg kristálycukor
  • 3 tojás
  • 6 dl tejföl
  • 8 dkg darált dió
  • a krémhez:
  • 19 dkg porcukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 2 vaníliás pudingpor
  • 1 citrom
  • 5 dl tej 2
  • 5 dkg margarin
  • 18 dkg finomliszt
  • 3 púpos kávéskanál szódabikarbóna
  • 22 dkg kristálycukor
  • 3 db tojás
  • 6 dl tejföl
  • 8 dkg darált dió
  • 19 dkg porcukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 2 vaníliás pudingpor
  • 1 db citrom
  • 5 dl tej 2
  • 5 dkg margarin

Elkészítés:

A tésztához szétválasztjuk a tojásokat. A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tejfölt, a szódabikarbónával elkevert lisztet és a diót, végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjéből vert habot.

Kibélelünk sütőpapírral egy 24 centis tortaformát. Kettévesszük a tésztát, majd egyenként megsütjük a tortalapokat (200 fokon, 18-20 perc alatt).

A krémhez pudingot főzünk a tejből, a pudingporból és hagyjuk kihűlni.

A margarint a vaníliás cukorral és a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a citrom levét és héját. Végül összekeverjük a kihűlt pudinggal.

Megkenjük az egyik tortalapot a krém kétharmadával, befedjük a másik lappal, majd bevonjuk a krémmel. A tetejét darált dióval szórjuk meg, és egy-két órára hűtőbe tesszük.

Megjegyzés:

A receptet Wagensommer Alexandra küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti