Vaníliakrémes tejszínes meggyes kosárka

Vaníliakrémes tejszínes meggyes kosárka
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 csomag nyújtott leveles tészta
  • 2 dl cukrásztejszín
  • 5 dl tej
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 4 tojás sárgája
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg bab
  • 20 dkg friss magozott meggy (de ha nincs, jó a meggybefőtt is)
  • 2 csomag nyújtott leveles tészta
  • 2 dl cukrásztejszín
  • 5 dl tej
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 4 tojás sárgája
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg bab
  • 20 dkg friss magozott meggy

Elkészítés:

A leveles tésztából a legnagyobb pogácsaszaggatóval korongokat vágunk ki. A kivágott tésztadarabokat muffin sütőformába tesszük úgy, hogy kosár alakot kapjunk. (Hogy megakadályozzuk azt, hogy feljöjjön a tészta, babot szórunk rá – vakon sütjük).

200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 12 percig sütjük. A babot kiszórjuk, és hagyjuk, hogy kihűljön. Amíg hűl a kosárka, addig elkészítjük a vanília krémet.

A krémhez a tojások sárgáját kikeverjük a vaníliás cukorral, a liszttel, és annyi tejjel, hogy csomómentes legyen. A megmaradt tejet a cukorral feltesszük forrni. Amikor felforrt a tej, folyamatos keverés mellet hozzácsurgatjuk a tojásos keveréket, és sűrű krémet főzünk. A krémet is kihűtjük, addig felverjük a tejszínt.

Amikor minden kihűlt, veszünk egy csillag csöves habzsákot, beletesszük a vaníliakrémet, megtöltjük a kosárkákat, majd ugyanígy járunk el a tejszínnel is. Végezetül minden megtöltött kosárka tetejére teszünk egy vagy tetszés szerinti számú magozott meggyet.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Kári küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti