Vaníliakrémes profiterol csokoládéöntettel

Vaníliakrémes profiterol csokoládéöntettel

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 9,5 dkg
  • tojás
  • 5,2 dkg liszt
  • 5,2 dkg étolaj
  • csipet só
  • csipet cukor
  • 5,2 dkg víz

A vaníliás krémhez:

  • 4 db tojássárga
  • 8,5 dkg cukor
  • 3,5 dl zsíros tej
  • 3,2 dkg étkezési keményítő

A csokiöntethez:

  • 10 dkg étcsoki
  • 1,1 dl habtejszín

Elkészítés:

A vizet, olajat, cukrot, sót összeforralom és liszttel dolgozom össze, majd robotgép magas fokozatán keverem, utána a tojásokkal egyenként is.

Nyomózsákba töltve apró halmokat nyomok sütőpapíros tepsibe és vízzel permetezem őket.

210 fokon sütöm 15 percet.

A krémhez a keményítőt, fele cukrot, tejet keverek össze.

A tojássárgát a maradék cukorral, kevéske tejes keverékkel vegyítem, a többit felfőzöm.

Ehhez adom a tojássárgás masszát, végül puding szerűre főzöm és celofánnal fedve hagyom langyosra hűlni.

Ezt is nyomózsákba töltöm (vékony csövű) és megtöltöm vele a fánkokat.

Az öntethez a darabolt csokira öntök meleg tejszínt, hogy elolvadjon.

Neked ajánljuk