Vaníliakrémes hattyúk glutén- és laktózmentesen

Vaníliakrémes hattyúk glutén- és laktózmentesen

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a képviselőfánk tésztához:

  • 10 dkg laktózmentes Liga margarin
  • 20 dkg Shar Gluten Free Mix It! Universal liszt
  • 5 db tojás
  • 2 dl víz
  • *

a krémhez:

  • 1 csomag glutén- és laktózmentes vanília puding
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 0,4 dl laktózmentes tej
  • 2 dl laktózmentes tejszín
  • *

a díszítéshez:

  • 10 dkg cukor
  • 0,5 dl víz
  • 10 dkg mandula

Elkészítés:

A tésztához a vizet egy teflonlábosban felforrósítjuk. Hozzáadjuk a margarint. Ha elolvadt és forrni kezd, hozzáadjuk a lisztet és kb. 3 percig kavarjuk. Levesszük a tűzről és még forrón egyenként hozzáadjuk a tojásokat és jól összedolgozzuk.

Egy tiszta nylon zacskó végére kis átmérőjű lyukat vágunk, megtöltjük tésztával, és a sütőpapírral bélelt tepsibe 2-es számformákat nyomunk – ez lesz a hattyú nyaka.

A hattyútest készítéséhez nagyobbra vágjuk a tasak végén lévő lyukat, és szív alakot nyomunk ki belőle. A nyakakat és testeket külön-külön megsütjük 200 fokra előmelegített sütőben (a nyakrész hamarabb megsül, kb. 10 perc, szívforma kb. 15 perc. A sütőajtót nem szabad kinyitni, amíg a tészta nem színesedik, mert össze fog esni).

Ha a tészta kihűlt, ketté vágjuk. A vízben a cukrot megolvasztjuk és megkenjük vele a testrész felső tésztáját, majd rászórjuk a mandulát (ez lesz a szárnya). Az alsó részt megtöltjük a vaníliás krémmel, majd keményre vert tejszínhabot nyomunk rá. Beleállítjuk a hattyú nyakát, rátesszük a tészta tetejét, azaz a mandulás szárnyat.

Még mutatósabb a tányéron, ha vaníliakrémre ültetve tálaljuk a hattyúkat.

A receptet Bárczi Ilona küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk