Vanília torta

Vanília torta
Elkészítési idő
5,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • a piskótához:
  • 6 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 5 evőkanál hideg víz
  • 20 dkg liszt
  • *
  • a krémhez:
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • *
  • a burkoláshoz való vaníliakrémhez:
  • 1,5 doboz mascarpone
  • 2 csomag vaníliáscukor
  • Ízlés szerint porcukor
  • 4 dl habtejszín1 teáskanál vaníliaaroma
  • (a tortaforma 22 cm-es)
  • 6 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 5 evőkanál hideg víz
  • 20 dkg liszt
  • *
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1,5 doboz mascarpone
  • 2 csomag vaníliáscukor
  • porcukor
  • 4 dl habtejszín1 teáskanál vaníliaaroma

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgájával habosra keverjük a cukrot, majd hozzátesszük a vizet. A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük, majd a tojássárgájás keverékhez adjuk és tovább keverjük.

A fehérjét pici sót és cukrot hozzáadva kemény habbá verjük. A tojássárgájás keveréket a fehérjével fellazítjuk.

A krémhez a pudingport a tejjel felfőzzük, majd kihűtjük. A porcukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük, ha a krém teljesen kihűlt, akkor összekeverjük a pudinggal.

A burkoláshoz való krémhez a mascarponét, a vaníliás cukrot, porcukrot, vaníliaaromát összekeverjük, majd a habbá vert tejszínt óvatosan beleforgatjuk.

A piskótát 3 részre vágjuk, megtöltjük a krémmel, majd a vaníliakrémmel beburkoljuk és ízlés szerint díszítjük

Megjegyzés:

A receptet Nagy Dalma küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti