Vanília pudingos piskótakocka eperszósszal

Vanília pudingos piskótakocka eperszósszal

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a piskótához:

  • 4 tojás
  • 8 dkg liszt
  • 8 dkg cukor
  • 2 evőkanál víz
  • 1 csipet só

a töltelékhez:

  • 1 csomag vaníliás puding
  • 10 dkg vaj
  • eperszósz

a tetejére:

  • tejszínhab
  • csokiöntet

mellé:

  • eperszósz

Elkészítés:

Az egész tojásokat a cukorral elektromos keverőgép segítségével kb. 10 perc alatt habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vizet, csipet sót és a lisztet, és így is kikeverjük.

Egy nagy gáztepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a tésztát és a tetejét elsimítjuk. 180 fokon kb. 13-15 perc alatt aranysárgára sütjük.

Közben a csomagoláson előírtak szerint elkészítjük a vaníliás pudingot.

Amikor a puding is kihűlt, a szobahőmérsékletű vajat habosra keverünk, majd belekeverjük a pudingba.

A kihűlt piskótát megkenjük eperszósszal vagy lekvárral, majd erre kenjük a krémes pudingot. Kockákra vágjuk, a tetejére tejszínhabot nyomunk, csokiöntettel díszítjük, mellé eperszószt tálalunk.

A receptet Csutak küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk