Vanília pudingos kalács

Vanília pudingos kalács
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 1 kg sima liszt
  • 5 dkg élesztő
  • pici só
  • 4 evőkanál olaj
  • 10 dkg porcukor
  • 3 felvert tojásfehérje
  • langyos tej
  • a töltelékhez:
  • 9 dl tej
  • 3 csomag vaníliás puding
  • 25 dkg margarin
  • 40 dkg porcukor
  • a kenéshez:
  • 3 tojássárgája
  • 1 kg sima liszt
  • 5 dkg élesztő
  • pici
  • 4 evőkanál olaj
  • 10 dkg porcukor
  • 3 felvert tojásfehérje
  • langyos tej
  • 9 dl tej
  • 3 csomag vaníliás puding
  • 25 dkg margarin
  • 40 dkg porcukor
  • 3 db tojássárgája

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból kalácstésztát készítünk, majd a tésztát megkelesztjük.

Közben elkészítjük a tölteléket: A tejben megfőzzük a 3 csomag vaníliás pudingot, majd még melegen elkeverjük benne a margarint és a porcukrot.

A megkelt tésztát 6 cipóra osztjuk, kinyújtjuk, pudinggal megtöltjük, felcsavarjuk.

Kettesével összesodorjuk a tésztákat, így 3 kalácsot kapunk, amit kikent tepsibe helyezünk (nagyobb tepsibe, mert nagy adag), a felvert tojássárgájával lekenjük. 200 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Buzási Erzsébet küldte be. Köszönjük!