Valentin-napi omlós keksz

Valentin-napi omlós keksz
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 6 dl liszt
  • 2,5 dl porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg mascarpone
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanl mandulaaroma
  • 1 kávéskanál vanília-aroma
  • 1 teáskanál sütőpor
  • csipet só
  • A bevonáshoz:
  • fehér csokoládé
  • 6 dl liszt
  • 2,5 dl porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg mascarpone
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanl mandulaaroma
  • 1 kávéskanál vanília-aroma
  • 1 teáskanál sütőpor
  • csipet
  • fehér csokoládé

Elkészítés:

A szobahőmérsékletű vajat és a mascarponét összekeverjük, hozzáadjuk a porcukrot, a mandulaaromát, a vanília-aromát, az egész tojást, és így is jól kikeverjük.

Egy tálba rakjuk a sütőporral és a csipet sóval összekevert lisztet. A közepébe mélyedést csinálunk, beleöntjük a mascarponés-vajas masszát.
Jó alaposan összegyúrjuk. A tésztát fóliába csomagolva kb. 1 órára a hűtőbe tesszük pihenni.

majd vékonyra nyújtjuk és kiszaggatjuk.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd ráhelyezzük a kiszaggatott tésztát. Sütőben közepes lángon kb. 6-8 perc alatt világos színűre sütjük.
A fehér csokoládét felolvasztjuk. Ezután egyesével belemártjuk a kekszeket, majd kiszárítjuk őket.