Valentin napi fehércsokis-málnás bonbon csodák

Valentin napi fehércsokis-málnás bonbon csodák

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • jó minőségű, minium 60%-os étcsokoládé
  • jó minőségű fehér csokoládé
  • a töltelékhez:
  • jó minőségű fehér csokoládé
  • fagyasztott vagy friss málna

Elkészítés:

Előkészítjük a bonbon formákat: alaposan megtisztítjuk őket.

A csokoládét vízgőz fölött felmelegítjük 45-50 fok közöttire (ezt maghőmérővel mérjük). Utána kivesszük a csoki 2/3-át és egy gránit- vagy márványlapra kiöntjük, majd egy spatula segítségével elkezdjük folyamatosan kevergetni, vagyis visszahűteni 27-28 fokra. Ezután visszatesszük a 1/3 csokinkhoz és alaposan összekeverjük, utána kiöntjük a bonbonformákat. Majd kiütögetjük konyharuhán a levegő buborékot, és kifordítjuk a formát, kiöntjük belőle a felesleges csokoládét egy kicsit megkocogtatjuk az oldalát, hogy a felesleges csoki is kicsöpögjön, az oldaláról pedig lehúzzuk spatulával a csokit és már mehet is be a hűtőbe.

Amíg hűl, elkészítjük a tölteléket. A fehér csokoládét megolvasztjuk és ha fagyasztott málnával dolgozunk, akkor a mikróba betesszük és kicsit kiolvasszuk, utána felvágjuk kisebb darabokra.

Kivesszük a bonbon formát a hűtőből és mindegyik aljába egy kicsi fehér csokoládét teszünk, majd mehetnek bele a málnadarabok. Majd ismét jön egy kis fehércsokoládé. (Nem töltjük teljesen tele, a tetejétől 1-1,5 mm helyet hagyjuk, hogy le tudjuk talpalni. Ha kész, egy kicsit betesszük a hűtőbe és újra temperálunk annyi csokit, hogy a talpát le tudjuk önteni. Kivesszük a formát és leöntjük az egészet csokival majd a felesleget lehúzzuk spatulával, kicsit megütögetjük és már kész is van.

Hagyjuk hűlni minimum egy órát a hűtőben és utána tudjuk szépen kifordítani belőle a kis csoda bonbonokat.

Tipp: Ha még egyedibbé szeretnénk tenni a bonbonjainkat, akkor először temperáljunk egy kis adag fehércsokit, és kiskanál vagy fogpiszkáló vagy hurkapálcika segítségével különböző mintákat tudunk belerajzolni.

A receptet Pecsét Brigi küldte be. Köszönjük!

Hasonló receptek