Hozzávalók:
  • Tészta:
  • 4 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 ek. víz
  • 15 dkg liszt
  • 4 dkg kakaó
  • 2 tk. sütőpor
  • Krém:
  • 60 dkg tejszín
  • 2 csomag habfix
  • 10 dkg cukor
  • 2 ek. zselatinpor
  • 6 dkg étcsoki
  • 3 banán
  • 4 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 ek. víz
  • 15 dkg liszt
  • 4 dkg kakaó
  • 2 tk. sütőpor
  • 60 dkg tejszín
  • 2 csomag habfix
  • 25 dkg cukor
  • 2 ek. zselatinpor
  • 6 dkg étcsoki
  • 3 banán

Vakondtúrás-torta

Elkészítési idő
4,0 12 Értékelés
Elkészítés nehézsége rafinált
Árkategória közepesen költséges

Elkészítés:

Verjünk kemény habot a tojásfehérjékből. A sárgákat, a cukrot, és a vaníliás cukrot is keverjük habosra, majd keverjük hozzá a langyos vizet.
Keverjük el a lisztet a kakaóval, a sütőporral, majd keverjük a krémhez. Hűtsd ki.

Kaparjuk ki 2 centi mélyan úgy, hogy hagyjunk 1 centi peremet.

Morzsoljuk össze a tésztát.
A krémhez verjük fel a krémet a habfixszel és a cukorral.
Keverjük el a zselatint 1 deci vízzel, hagyjuk hűlni, majd keverjük hozzá a tejszínhez az apróra vágott étcsoki kíséretében.

Vágjunk el hosszában 3 babánt, osszuk el a torta alján, kanalazzuk rá a tejszínt, szórjuk rá a morzsolt tésztát, és hagyjuk állni 5 óráig a hűtőben.