Vajkrémes piskótarolád

Vajkrémes piskótarolád

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a piskótához:

  • 5 tojás (L - es)
  • 5 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál liszt
  • csipetnyi só
  • 1 evőkanál étolaj

a vajkrémhez:

  • 2 dl víz
  • 25 dkg cukor
  • 25 dkg lágy vaj
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál étolaj

Elkészítés:

A sütőt 200 fokra előmelegítjük, egy gáztepsit sütőpapírral kibélelünk.

A tojást a cukorral és a sóval nagyon habosra vejük, majd hozzászitáljuk a lisztet és az olajjal együtt összeforgatjuk a tojáshabbal.

A masszát a tepsibe simítjuk és kb. 15 percig sütjük. Ha a piskóta megsült, porcukorral megszórt konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a papírt és a konyharuhával együtt feltekerjük. Így hagyjuk kihűlni.

A vizet a cukorral felforraljuk és 7 percig gyöngyözve forraljuk, majd kihűtjük. A vajat elkezdjük habosra keverni, majd lassan csurgatva hozzá a cukorszirupot tovább habosítjuk.

A piskótát kitekerjük a konyharuhából, rásimítjuk a krémet és ráreszelünk kb. 3 dkg étcsokoládét, majd visszatekerjük.

A maradék csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk és bevonjuk vele a roládot.

A receptet Baloghné Kele Judit küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk