Vajdasági sós

Vajdasági sós

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 80 dkg finomliszt
  • 1 dl napraforgó olaj
  • 1 evőkanál cukor
  • 0,5 l tej (langyos)
  • 5 dkg élesztő

a töltelékhez:

  • 25 dkg margarin (lágy)
  • 3 db tojássárgája
  • 1 evőkanál só

a tetejére:

  • 1 db tojás
  • 20 dkg sajt (reszelt)
  • köménymag (ízlés szerint)

Elkészítés:

Kevés langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóhoz adva tésztát dagasztunk. Dagasztás után négyfelé vesszük a tésztát. Keleszteni nem kell!

Közben a töltelékhez habosra keverjük a margarint a tojássárgájával és a sóval. Kinyújtjuk és megkenjük a töltelékkel. Feltekerjük, mint a bejglit, és 2 centis szeletekre vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A tetejüket tojással megkenjük, köménymaggal és sajttal megszórjuk.

200 fokra (alsó-felső sütés) előmelegített sütőbe tesszük és megsütjük.

A receptet Buzási Erzsébet küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk