Vajdasági sós csiga

Vajdasági sós csiga

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 1 kg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 2 dl olaj
  • 6,5 dl tej
  • 1 evőkanál só

A töltelékhez:

  • 25 dkg margarin
  • 3 tojássárga
  • 2 teáskanál só
  • reszelt sajt

Valamint:

  • kolbász, sonka, pizzakrém ízlés szerint

Elkészítés:

A tésztához a hozzávalókat összegyúrom, 1 órát kelni hagyom, majd 4 cipóra osztom. A töltelékhez a margarint a tojássárgákkal és 2 teáskanál sóval kikaverem.

Minden cipót elnyújtok, és megkenem a krémmel, és a kolbászkarikákat, sonkaszeleteket ízlés szerint. Reszelt sajttal megszórom, felcsavarjuk, és felszeletelem.

Hasonló receptek