Vajban párolt lazac retek-uborka-torma relish-sel

Vajban párolt lazac retek-uborka-torma relish-sel

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg bőrös lazacfilé
  • 10 dkg
  • vaj
  • 4 szem piros retek apró kockára vágva
  • 1 nagyobb kígyóuborka apró kockára vágva
  • 1 evőkanál reszelt torma
  • 2 szál újhagyma aprítva
  • bors
  • citromlé
  • olívaolaj

Elkészítés:

A lazacot felnegyedelem, majd megsózom-borsozom minden oldalát.

A zöldségeket apróra kockázom. Öntetet készítek a tormából, olívaolajból, citrom facsart levéből, amit sóval és borssal ízesítek. Botmixerrel habosra keverem, majd beledolgozom a zöldségeket is.

Serpenyőben olvasztott vajjal kisütöm a lazacot. Először bőrével lefelé, majd fordítva is úgy három percig sütöm, hogy szépen megbarnuljon.

A zöldséges, pikáns mártással tálalom.

Neked ajánljuk