Vajas kis bucik – tangzhonggal

Vajas kis bucik – tangzhonggal

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 2 dl meleg tej
  • 2 dl meleg víz
  • 1 dkg cukor
  • 8 g só
  • 1 dkg élesztő
  • 3 dkg olvasztott vaj vagy margarin
  • 60 dkg finomliszt
  • *

a tazonghoz:

  • 1 evőkanál liszt
  • 5 evőkanál víz

Elkészítés:

Az élesztőt pici tejjel felfuttatjuk, majd a hozzávalókkal sima állagú tésztát dagasztunk. A hideg tangzhong-ot hozzádolgozzuk. Kiolajozott tálban kelesztjük.

Ha a tészta megkelt 8-10 gombócot formázunk belőle, és ismét kelesztjük.

A bucikat kicsit belisztezzük, tetején hosszanti irányban bevágjuk és egy csík margarint teszünk bele. 200 fokra előmelegített gőzölős sütőben (egy kisebb vízzel teli edényt teszünk a sütőbe) szép pirosra sütjük. Letakarva kihűtjük.

A tangzhong lényegében a vizes rántás japán verziója: 1 csapott evőkanál lisztet és 5 evőkanál vizet csomómentesen elkeverjük és a tűzön kissé besűrítjük. (Nem főzzük!) Akkor lehet a tésztába keverni, ha már kihűlt. Isteni puha lesz tőle a bélzet és tovább friss marad. Bátran alkalmazhatjuk bármilyen kalács, péksütemény sütésekor.

A recepet Vankó Sándorné küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk