Vagdalt krumplis tésztában

Vagdalt krumplis tésztában
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • a krumplis tésztához:
  • 80 dkg burgonya
  • 20-25 dkg liszt
  • 1 tojás
  • *
  • a vagdalthoz:
  • 40 dkg darált hús
  • 1 tojás
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • pirospaprika
  • 1 dl víz
  • 8 dkg zsemlemorzsa (vagy egy zsemle)
  • a sütéshez:
  • olaj
  • 80 dkg burgonya
  • 20-25 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 40 dkg darált hús
  • 1 db tojás
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • pirospaprika
  • 1 dl víz
  • 8 dkg zsemlemorzsa
  • olaj

Elkészítés:

A krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk és sós vízben felteszem főni. Ha puha, leszűrjük, összetörjük, és ha langyosra hűlt, összegyúrjuk a liszttel meg a tojással.

Amíg a burgonya fő elkészítjük a vagdaltat. A húshoz adjuk a tojást, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával megszórjuk, belereszeljük a fokhagyma gerezdeket, rászórjuk a prézlit és leöntjük a vízzel és leöntöm a vízzel.(vagy prézli is víz helyett hozzáadjuk a beáztatott kinyomkodott zsemlét). Pár percig hagyjuk, hogy megszívja magát, majd jó alaposan kikeverjük.

A burgonyatésztát téglalap alakúvá nyújtjuk, rárakjuk a húsmasszát, szépen formázzuk és beburkoljuk a krumplis tésztával. Egy kiolajozott tálba rakjuk és alacsony hőfokon (150) alufóliával letakarva, kb. 50 percig sütjük, majd levéve az alufóliát 200 fokon addig pirítjuk, amíg a tészta megpirul. Adhatunk hozzá bármilyen mártást, és sok salátát.

Megjegyzés:

A receptet Körtvélyessy Andrea küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti