Vadlazac vargányagomba mártással

Vadlazac vargányagomba mártással
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 75 dkg vadlazac filé
  • 12 dkg vaj
  • egy csokor petrezselyem
  • bors
  • 1 teáskanál gyömbér
  • 2 gerezd fokhagyma
  • a körethez:
  • 5 db burgonya
  • petrezselyem
  • a vargánya mártáshoz:
  • 2,5 dl tej
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál vaj
  • szerecsendió
  • bors
  • 1 marék szárított vargánya
  • továbbá:
  • 2-4 szelet bacon saláta
  • 75 dkg vadlazac filé
  • 12 dkg vaj
  • egy csokor petrezselyem
  • bors
  • 1 teáskanál gyömbér
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 db burgonya
  • petrezselyem
  • 2,5 dl tej
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál vaj
  • szerecsendió
  • bors
  • 1 marék szárított vargánya
  • 2-4 szelet bacon saláta

Elkészítés:

A petrezselymet összeaprítjuk, a fokhagymát lereszeljük. Ezeket a gyömbérrel, a sóval és a borssal együtt belekeverjük a felolvasztott vajba, és bekenjünk vele a halszeleteket.

Forró serpenyőben kisütjük a lazacot. A krumplit meghámozzuk, megfőzzük. Ha megfőtt összetörjük, sózzuk és aprított petrezselymet keverünk hozzá.

A bacont megpirítjuk. A vargánya mártáshoz a vajból, lisztből és tejből besamel mártást elkészítjük, majd belefőzzük a vargánya gombát és a végén összeturmixoljuk.

Tálaláskor még salátát is kínálhatunk köretnek.

Megjegyzés:

A receptet Kovács Noémi küldte be. Köszönjük!