Vadas szarvas Ági módra

Vadas szarvas Ági módra
Elkészítési idő
5,0 3 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 70 dkg szarvas comb
  • 4 nagy sárgarépa
  • 4 nagy fehérrépa
  • 2 nagy vöröshagyma
  • 2 -3 evőkanál barnacukor
  • őrölt bors
  • mustár
  • borókabogyó
  • babérlevél
  • 2 dl fehérbor
  • fél kg tészta
  • 70 dkg szarvas comb
  • 4 db sárgarépa
  • 4 db fehérrépa
  • 2 db vöröshagyma
  • 2-3 evőkanál barnacukor
  • őrölt bors
  • mustár
  • borókabogyó
  • babérlevél
  • 2 dl fehérbor
  • fél kg tészta

Elkészítés:

A húst tenyérnyi (kb. fél cm vékony) szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk.

A kockára vágott hagymát kevés zsíron lepirítjuk és a cukrot rászórjuk, karamellizáljuk. Ezután a húst is rátesszük és nagyon kicsi vizet aláöntve kb. 40 percig pároljuk. Beletesszük a borókát és a babért.

Beledobjuk a felkarikázott répákat, ízlés szerinti mennyiségű mustárt, és egy órán keresztül pároljuk. Amikor majdnem kész, beleöntjük a bort és 5-10 perc alatt összeforraljuk.

A hús kivesszük, kihorgásszuk a babérleveleket, borókákat és a répás szószt botmixerrel rusztikusra pépesítjük.
A húst a mártással és a tésztával tálaljuk.