Vadas nyúlból

Vadas nyúlból

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A vadasmártáshoz:

  • 1 zellergumó
  • 1 csipet só
  • 1 csipet tárkony
  • 4 szem feketebors
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 1 fej hagyma
  • 3 levél medvehagyma
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 kávéskanál tokaji borecet
  • ételízesítő
  • 4 szál répa
  • 2 szál fehérrépa
  • 6 szelet kicsontozott nyúlcomb
  • 1 evőkanál szőlőmagolaj
  • 3 szem zöldbors
  • 3 dl tejföl

A zsemlegombóchoz:

  • szőlőmagolaj
  • víz
  • 10-15 dkg liszt
  • 6 db szikkadt zsemle
  • 1 evőkanál szőlőmagolaj
  • 1 evőkanál zsír

Elkészítés:

Elkészítés:

Mártás:

Pároljuk meg a szőlőmagolajon az apróra vágott hagymát! Forgassuk bele a húsokat! Ha már fehéredik a hús, szórjuk rá a a csíkokra vágott zöldségeket! Engedjük fel annyi vízzel, amennyi épp ellepi! Adjuk hozzá a fűszereket, majd pároljuk össze fedő alatt! Vegyük ki a puha húst, és tegyük félre! Pépesítsük a zöldségeket botmixerrel!

Keverjük a péphez az apróra vágott petrezselymet, a mustárt, a borecetet és a tejfölt! Tegyük vissza az összes eddigit a tűzhelyre, majd forraljuk össze a vadast! Csak 1 rottyanás kell neki.

Gombócok:

Pirítsuk át a zsemléket a szőlőmagolajon! Vegyük ki a zsemléket, és dolgozzuk össze a zsírral és a liszttel! Formáljunk vizes kézzel gombócokat! Dobjuk forró, sós vízbe! A tetejére feljött gombócokat kivesszük, átöblítjük, majd hozzátesszük a húshoz.

Neked ajánljuk