Vadas marhalábszár zsemlegombóccal

Vadas marhalábszár zsemlegombóccal
Elkészítési idő
2,0 5 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 60 dkg marhahús
  • 5 evőkanál olaj
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 3 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 2 dl paradicsom ivólé
  • 3 dl tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál mustár
  • kicsi cukor (ízlés szerint)
  • 3 babérlevél
  • őrölt bors
  • majoránna
  • A zsemlegombóchoz:
  • 4 db szikkadt zsemle
  • 1 csokor petrezselyem
  • 3 db tojás
  • 10 dkg liszt
  • 60 dkg marhahús
  • 5 evőkanál olaj
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 3 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 2 dl paradicsom ivólé
  • 3 dl tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál mustár
  • kicsi cukor (ízlés szerint)
  • 3 db babérlevél
  • őrölt bors
  • majoránna
  • 4 db szikkadt zsemle
  • 1 csokor petrezselyem
  • 3 db tojás
  • 10 dkg liszt

Elkészítés:

A marhahús szeleteket a zsiradékon megfuttatjuk, kiszedjük és félre tesszük. A visszamaradt zsiradékon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, majd beletesszük a felkarikázott zöldségeket. Felöntjük a paradicsomlével, mustárral, sóval, borssal, majoránnával és a babérlevéllel ízesítjük, majd beletesszük a húst. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje és szépen lassan puhára főzzük.

Amikor a hús megpuhult, kiszedjük a mártásból, amit aztán botmixerrel pürésítünk, tejfölös habarással besűrítünk és citromlével, kevés cukorral ízesítünk.

Közben elkészítjük a zsemlegombócot: A tojásokat kicsit felverjük, kevés vizet adunk hozzá és a lisztet, petrezselyemzöldet belekeverjük. Jól elkeverjük és beleforgatjuk az apró kockákra vágott zsemléket. Vizes kézzel kis gombócokat formálunk belőle és a sós forró vízben készre főzzük. Tálaláskor a zsemlegombócokat kettévágjuk, mellé tesszük a hússzeleteket és bőven meglocsoljuk a mártással.

Megjegyzés:

A receptet Simco küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti