Üvegtészta-saláta csirkehússal

Üvegtészta-saláta csirkehússal
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 személyre:
  • 10 dkg üvegtészta
  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 2 nagyobb répa
  • 1 uborka
  • 4 evőkanál olaj
  • 4 evőkanál sötét szójaszósz
  • 1 evőkanál csípős paprikakrém
  • 1 lime leve + héjából 1-2 szál vékony csík
  • 4 evőkanál kókusztej
  • 10 dkg üvegtészta
  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 2 nagyobb répa
  • 1 db uborka
  • 4 evőkanál olaj
  • 4 evőkanál sötét szójaszósz
  • 1 evőkanál csípős paprikakrém
  • 1 db lime
  • 4 evőkanál kókusztej

Elkészítés:

A tésztát bő vízzel leforrázzuk, majd félretesszük, állni hagyjuk. Ha megpuhult, leöntjük róla a vizet és kihűtjük.

A csirkét megmossuk, hosszú vékony csíkokra vágjuk. A répát meghámozzuk, megmossuk, hosszanti csíkokra vágjuk. Az uborkát megmossuk, nem hámozzuk, nem túl vékony fél karikákra vágjuk. Úgy szép a saláta, ha minden hozzávaló: csirke, tészta, uborka, répa, hasonló méretű.

A csirkét serpenyőben kevés olajon, nagy lángnál kb. 10 perc alatt enyhén barnára pirítjuk; majd félrerakjuk, hagyjuk lehűlni.

Ugyanebbe az edénybe, mosogatás nélkül, beleöntjük a szójaszószt, a paprikakrémet, majd a lime levét és a héját. Felforraljuk, félrerakjuk, hagyjuk lehűlni.

A csirkét és a zöldségeket egy szép tálban összekeverjük a tésztával. Ízlés szerint meglocsoljuk az öntettel, valamint kókusztejjel. Frissen tálaljuk.



Megjegyzés:

Fotó: Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti