Üvegtészta batyuk gluténmentes tökös töltelékkel

Üvegtészta batyuk gluténmentes tökös töltelékkel
Elkészítési idő
4,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 100 g sült tök
  • 50 g szemcsés túró
  • szerecsendió
  • pici fehér bors
  • rizslap
  • petrezselyemzöld szára
  • a díszítéshez:
  • sült tök
  • pirított tökmag
  • 100 g sült tök
  • 50 g szemcsés túró
  • szerecsendió
  • pici fehér bors
  • rizslap
  • petrezselyemzöld szára
  • sült tök
  • pirított tökmag

Elkészítés:

A sült tököt a túróval összekeverjük, sóval, kevés szerecsendióval és pici fehér borssal ízesítjük.

Egy laposabb tálkába hideg vizet engedünk. Egy rizslapot 15 másodpercre beleáztatunk, majd egy műanyag tálra áttéve egy percig pihenni hagyjuk. Ezután jól formázhatóvá válik. A közepére teszünk a töltelékből, batyut formálunk belőle, a szárát összekötjük a petrezselyemzöld szárával. A többi rizslappal és töltelékkel is így járunk el.

Pirított tökmaggal tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük!