Uráli szelet

Uráli szelet

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A fehér tésztához:

  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 50 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 1 ek. tejföl
  • 1 kk. szalalkáli

A fehér tészta lekenéséhez:

  • 4 ek. baracklekvár

A szóráshoz:

  • 10 dkg durvára vágott dió

A barna tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg kakaópor
  • 2 ek. tejföl
  • 1 tojás
  • 1 kk. szalalkáli

A krémhez:

  • 7,5 dl tej
  • 7,5 ek. liszt
  • 30 dkg porcukor
  • 30 dkg margarin
  • 2 csomag vaníliás cukor

A mázhoz:

  • 30 dkg csokoládé
  • 3 ek. étolaj

Elkészítés:

A fehér tészta hozzávalóit összegyúrom, 2 egyenlő nagyságú cipóra osztom. A barna tészta hozzávalóit is összegyúrom, 2 egyenlő cipóra osztom. Fagyasztóba teszem, egy kicsit megdermesztem, hogy könnyen tudjam majd reszelni.

Az egyik fehér cipót kinyújtom, majd sütőpapírral fedett lemezre teszem. Megkenem baracklekvárral, megszórom durvára vágott dióval, az egyik barna tésztát nagylyukú reszelőn ráreszelem, és 180 fokra melegített sütőben világosra sütöm. A másik tésztánál is így járok el.

A krémhez a lisztet a cukrokkal 2 dl tejben csomómentesre keverem, majd hozzáadom a többi tejet, és sűrűre felfőzöm, majd kihűtöm. A margarint felhabosítom, és a főzött krémmel habosra kikeverem. A krémet elfelezem.

A két lap közé kenem a krém felét, a másik felét a 2. lap tetejére.

A mázhoz a csokit az olajjal mikróban felolvasztom, és a már lehűtött süteményt bevonom vele.

Neked ajánljuk