Ünnepi vendégváró falatkák

Ünnepi vendégváró falatkák
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a kosárkákhoz
  • egy tábla étcsokoládé
  • egy tábla fehér csokoládé
  • a piskótához:
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • a kávés tejszínes krémhez:
  • 3-4 csésze eszpresszó kávé (aki intenzívebben szeretné, annak lehet 5-6 csésze)
  • 1 doboz habtejszín
  • porcukor ízlés szerint
  • díszítésnek:
  • bármilyen gyümölcs
  • a kosárkákhoz
  • egy tábla étcsokoládé
  • egy tábla fehér csokoládé
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 3-4 csésze eszpresszó kávé (aki intenzívebben szeretné, annak lehet 5-6 csésze)
  • 1 doboz habtejszín
  • porcukor
  • gyümölcs

Elkészítés:

Előző nap elkészítjük a kis kosárkákat, mert ezeknek egy éjszakát állnia kell a hűtőben. Vagyis vízgőz felett külön megolvasztjuk az étcsokoládét és külön a fehér csokoládét. Ezután egy kicsit hagyjuk őket visszahűlni. Ezalatt előkészítjük a kis pohárkákat (én pálinkás poharat használtam): fejre állítjuk őket, és a talpát bevonjuk alufóliával. És már jöhet rá a folyékony csokoládé, (fele-fele arányban, vagy ahogy szeretnénk), és egyből mehetnek is a hűtőbe.

Másnap el is készítjük gyorsan a piskótánkat. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához hozzáadjuk a 6 evőkanál porcukrot és habverővel fehéredésig verjük. Ezután a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd jöhet az összeállítás. Egy nagy tálat előveszünk, beleszitáljuk a lisztet jöhet a sütőpor és a cukrozatlan kakaópor majd a tojássárgája. Utána a tojásfehérjét apránként hozzádjuk, hogy ne törjön szét a hab.

Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a tésztát, és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük.

Ezután már csak a krém van hátra. Előveszük az előzetesen jól lehűtött habtejszint és habbá verjük. Ennek a felét kivesszük, ebbe tesszük majd a kávét és a másik felét félrerakjuk.

A kávét lefőzzük és hozzáadjuk a habtejszínhez. Ízlés szerint mehet bele porcukor.

Elővesszük az előző nap elkészített kosárkánkat, óvatosan leszedjük a poharakról és alufóliáról. Ezután az egyik habzsákb beletöltjük a sima tejszínt, a másikba a kávésat. Nyomunk egy kis habtejszint a kosárka aljára, majd jöhet egy kis piskóta. Erre jöhet egy kis kávéskrém, majd málna, eper bármilyen gyümölcs.

Megjegyzés:

A receptet Pecsét Brigi küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti