Ünnepi torta csokoládé díszítéssel

Ünnepi torta csokoládé díszítéssel

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

A tortalaphoz:

  • 4 tojás
  • 16 dkg liszt
  • 17 dkg cukor
  • 1 tasak sütőpor
  • 1 dl víz

A krémhez:

  • 3 dl tej
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1 tasak tejszín ízesítésű pudingpor

A díszekhez:

  • 15 dkg csokoládé

Elkészítés:

Elkészítés:

A tortalap elkészítéséhez felverem 4 tojásfehérjét, amelyet 2 evőkanál vízzel keverek el, belerakom a cukrot és habosra verem.Utána belekeverem a maradék tojássárgáját és a lisztet, ami sütőporral van elkeverve.Majd a masszát kiöntöm egy tortaformába és megsütöm.Ezzel a tortatészta készen is van.

A tortakrém alapja a puding, amelyet tejből és tejszín ízesítésű pudingporból főzök ki és utána lehűtöm.Margarint a porcukorral habosra keverem és hozzáadom a már kihűlt pudinghoz és ezt is szintén habosra keverem.

Díszítésként csokoládét olvasztok és tetszés szerinti formákat alakítok egy alufóliára ráöntve, például karácsonyi díszítéseket.Miután megdermedtek,könnyedén leszedhetőek az alufóliáról.

A már kész tortatésztát 3 tortalappá szeletelem, kívül-belül és megkenem a krémes töltelékkel, majd feldiszítem a csokoládé formákkal.Ünnepekhez igazán egyszerű és mutatós édesség.

Neked ajánljuk