Ünnepi linzercsiga

Ünnepi linzercsiga
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • kb. 20 darabhoz:
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj vagy margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojásfehérje
  • 1 db citrom reszelt héja (elhagyható)
  • pár csepp piros ételfesték (nálam paszta)
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj vagy margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojásfehérje
  • 1 db citrom reszelt héja (elhagyható)
  • pár csepp piros ételfesték (nálam paszta)

Elkészítés:

A margarint elmorzsoljuk a liszttel. Hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és a tojásfehérjével sima tésztává gyúrjuk. Kettő részre osztjuk és az egyik felébe beledolgozzuk a piros ételfestéket. Mind a két tésztagombócot folpackba csomagoljuk és hűtőszekrénybe tesszük minimum 30 percre.

A tésztákat lisztezett munkalapon külön-külön vékonyra nyújtjuk, egymásra helyezzük és feltekerjük, mint a bejglit. A tésztahengert folpackba csomagoljuk, ilyenkor kicsit áthengergetjük, megformázzuk, hogy majd szépen tudjuk szeletelni. 30 percre hűtőbe tesszük.

A szeletelhetőre dermedt tésztahengert kivesszük a hűtőből és egy éles késsel kb. 4 mm vastag szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, kis helyet hagyva közte, mert sütés közben valamennyit terülni fognak. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 8 perc alatt megsütjük.

Megjegyzés:

A receptet Kovács Marcsi küldte be. Köszönjük!