Ünnepi kocsonya

Ünnepi kocsonya

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 db csont nélküli csülök
  • 2 db farok
  • 2 db köröm
  • 1 db fül
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • szemes bors
  • 2 db babérlevél
  • 8 db keményre főtt tojás

Elkészítés:

A megmosott kocsonyahúst hideg vízbe feltesszük főni, ha felforrt lehabozzuk, majd hozzáadjuk a megtisztított zöldségeket is. Sózzuk, hozzáadjuk a szemes borsot, és a babérlevelet is.

3-4 óra alatt takaréklángon puhára főzzük. Leszűrjük, kicsontozzuk. Két őzgerincformát folpack-kal kibélelünk. Az aljára sárgarépa karikák és kocsonyalé kerül, hűtőben megdermesztjük, erre jönnek a főtt tojások, és kicsontozott hússal, kocsonyalével zárjuk a rétegezést.

Hűvös helyen megdermesztjük. Tálra borítjuk, pirospaprikával megszórjuk, és friss kenyérrel fogyasztjuk.

Neked ajánljuk