Ünnepi diós szelet

Ünnepi diós szelet
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 25 dkg vaj
  • 30 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • a töltelékhez:
  • 25 dkg cukor
  • 25 dkg darált dió
  • 2 evőkanál búzadara
  • 1/2 kávéskanál fahéj
  • 1 citrom héja
  • 25 dkg vaj
  • 30 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 25 dkg cukor
  • 25 dkg darált dió
  • 2 evőkanál búzadara
  • 1/2 kávéskanál fahéj
  • 1 citrom héja

Elkészítés:

A krémhez a cukorból sűrű szirupot főzzünk. Amíg készül összekeverjük a diót, a búzadarát, a fahéjat és a citrom reszelt héját. Amikor a szirup forrni kezd, hozzáadjuk a diós keveréket és alaposan összekeverjük.

A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk. Enyhén lisztezett deszkán háromszor kinyújtjuk és szünet nélkül hajtogatjuk.

Ha végeztünk két egyenlő részre osztjuk. Az egyik felét sütőpapíron kinyújtjuk és megkenjük a krémmel. A tészta másik felét ráborítjuk, tojással megkenjük, villával megszurkáljuk és 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Pataki Zsuzsanna küldte be. Köszönjük!