Ünnepi almás-fahéjas kuglóf

Ünnepi almás-fahéjas kuglóf

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a kuglófhoz:

  • 25 dkg finomliszt
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 3 db tojás
  • 2 közepes alma
  • fél csomag sütőpor
  • 2 kávéskanál fahéj
  • 10 dkg áfonya

a tetejére:

  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 1 közepes narancs
  • 2 darabka fahéj
  • 2 evőkanál napraforgó olaj

Elkészítés:

Az almákat meghámozzuk és felkockázzuk. A vajat a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tojásokat és tovább keverjük. Beletesszük a sütőporral elkevert lisztet és alaposan kikeverjük. Azután mehet bele a darabolt alma és az áfonya.

A tésztamasszát vajjal kikent, liszttel meghintett kuglófformába öntjük, és 180 fiokra előmelegített sütőben készre sütjük.

Amikor megsült, kiborítjuk a munkafelületre és hagyjuk kihűlni.

A tetejére az olajjal vízgőzön felolvasztjuk a csokoládét, és leöntjük vele a tészta tetejét.

Amikor megszáradt a csoki, szeletelt narancskarikákkal és fahéjrúddal díszítjük a tetejét.

A receptet Salamon Csilla küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk