Ünnepi almás-fahéjas kuglóf

Ünnepi almás-fahéjas kuglóf
Elkészítési idő
1,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a kuglófhoz:
  • 25 dkg finomliszt
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 3 db tojás
  • 2 közepes alma
  • fél csomag sütőpor
  • 2 kávéskanál fahéj
  • 10 dkg áfonya
  • a tetejére:
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 1 közepes narancs
  • 2 darabka fahéj
  • 2 evőkanál napraforgó olaj
  • 25 dkg finomliszt
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 3 db tojás
  • 2 közepes alma
  • fél csomag sütőpor
  • 2 kávéskanál fahéj
  • 10 dkg áfonya
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 1 közepes narancs
  • 2 darabka fahéj
  • 2 evőkanál napraforgó olaj

Elkészítés:

Az almákat meghámozzuk és felkockázzuk. A vajat a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tojásokat és tovább keverjük. Beletesszük a sütőporral elkevert lisztet és alaposan kikeverjük. Azután mehet bele a darabolt alma és az áfonya.

A tésztamasszát vajjal kikent, liszttel meghintett kuglófformába öntjük, és 180 fiokra előmelegített sütőben készre sütjük.

Amikor megsült, kiborítjuk a munkafelületre és hagyjuk kihűlni.

A tetejére az olajjal vízgőzön felolvasztjuk a csokoládét, és leöntjük vele a tészta tetejét.

Amikor megszáradt a csoki, szeletelt narancskarikákkal és fahéjrúddal díszítjük a tetejét.

Megjegyzés:

A receptet Salamon Csilla küldte be. Köszönjük!