Unicum torta

Unicum torta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a piskótához:
  • 10 db tojás
  • 10 evőkanál kristálycukor
  • 10 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • *
  • a töltelékhez:
  • 400 ml jó minőségű habtejszín (Meggle)
  • 1 üveg őszibarack befőtt
  • 25 dkg túró
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 púpos evőkanál porcukor
  • *
  • a díszítéshez:
  • 250 ml jó minőségű habtejszín (Meggle)
  • 3-4 db felezett barack a befőttből
  • 1 doboz bonbon
  • 1 üveg Unicum
  • 10 db tojás
  • 10 evőkanál kristálycukor
  • 10 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 400 ml jó minőségű habtejszín (Meggle)
  • 1 üveg őszibarack befőtt
  • 25 dkg túró
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 púpos evőkanál porcukor
  • 250 ml jó minőségű habtejszín (Meggle)
  • 3-4 db felezett barack a befőttből
  • 1 doboz bonbon
  • 1 üveg Unicum

Elkészítés:

A tortához 10 tojásfehérjét 10 evőkanál kristálycukorral kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a 10 tojássárgáját és habverővel alacsony fokozaton hozzádolgozzuk a felvert fehérjéhez. Ehhez a masszához hozzáadunk 1 csomag a sütőport és hozzákanalazunk 10 evőkanál lisztet, amelyet a habverő segítségével összedolgozunk.

A kész masszát sütőpapírral bélelt tortaformába (28 cm) öntjük, előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes lángon világos barnára sütjük. A piskóta álagát tűpróbával ellenőrizhetjük. (Az a lényeg, hogy a sütési idő végén a tűt a tésztába szúrjuk, majd kihúzzuk és ha azon nincs nyers tészta, jó a piskóta.)

Amikor a piskóta megsült, a tésztát konyharuhára borítjuk és kihűlni hagyjuk. A kihűlt piskótákat három egyenlő részre vágjuk.

Elkészítjük a töltelékeket: a habtejszínt egy mély edényben robotgéppel felverjük. Ezután az őszibarack befőttet lecsepegtetjük, a barackokat (3-4 db kivételével) apró kockákra vágjuk. A kockázott befőttet a tejszínhez adjuk. Belemorzsoljuk még a túrót és hozzáadunk 1 csomag vaníliás cukrot. Óvatos mozdulatokkal összedolgozzuk a krémet.

Egy tálcára helyezzük az első tortalapot, erre ráhalmozzuk a krém felét, azt egyenletesen elsimítjuk, majd rátesszük a második tortalapot. Erre rátesszük és elkenjük a maradék krémet és befedjük a harmadik tortalappal. Ezután feldíszítjük a tortát.

Egy mélyebb edényben habbá verjük a 250 ml tejszínt. A krém 2/3 részével bevonjuk a tortát, majd a közepében az Unicumnak késsel egy mélyedést vágunk, majd bele helyezzük az üveget. A maradék 1/3 rész krémet egy habzsákba töltjük és kidíszítjük vele a torta alsó és felső peremét.

A 3-4 db felezett barackot felszeleteljük és a torta szélére helyezzük azokat. A tortát bonbon szemekkel ízlés szerint tovább díszítjük.

Megjegyzés:

A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti