Hozzávalók:
  • 1 fej fehér káposzta
  • 1 fej vörös káposzta
  • 1/2 fej kelkáposzta
  • 1 marék savanyú káposzta
  • 4 db karalábélevél
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg erdélyi szalonna
  • virsli
  • kolbász
  • 5 dl tejföl
  • 3 ek. liszt
  • 1 ek. olaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor zellerzöld
  • 1 csokor kapor
  • 1 db citrom leve
  • 1 db kockacukor
  • majoranna
  • bazsalikom
  • babérlevél
  • bors
  • 1 fej fehér káposzta
  • 1 fej vörös káposzta
  • 1 fej kelkáposzta
  • 1 marék savanyú káposzta
  • 4 db karalábélevél
  • 30 dkg erdélyi szalonna
  • 1 ek. olaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor zellerzöld
  • 1 csokor kapor
  • virsli
  • majoranna
  • bazsalikom
  • babérlevél
  • dl tejföl
  • 3 ek. liszt
  • 1 db citrom
  • 1 db kockacukor

Újévi erdélyi leves

Elkészítési idő
5,0 10 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges

Elkészítés:

A szalonnát 2 liter vízben elkezdem főzni.

Ha puha, akkor a kockázott vöröshagymát, áttört fokhagymát olajon dinsztelem.

Ízesítem a fűszerekkel, kedvem szerint és mehetnek bele a káposzták, karalábélevél felszeletelelve.

Lepirítom és a szalonna főzőlevével levesnek felengedve, puhára párolom.

Hozzáadom a citromlevet, kockacukrot, karikázott virslit és kolbászt.

Lisztes tejföllel habarom be, kevergetve, majd átforralva készen is van.