Újburgonyaleves

Újburgonyaleves

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 60 dkg újkrumpli
  • 2 szál új zöldség
  • 2 új sárgarépa
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szál zellerzöld
  • 1 csokor petrezselyem levél
  • 1 db tv paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

A zöldséget, répát, krumplit, hagymákat megtisztítjuk, a krumplit kockára vágjuk, a zöldséget, répát karikára, a petrezselyem zöldjét apró kockára aprítjuk.

Egy fazékba beletesszük a felaprított zöldségeket és a krumplit, felöntjük 1,5 l vízzel, megsózzuk és feltesszük főni. Zellerrel, paprikával, paradicsommal ízesítjük, megszórjuk petrezselyemmel. Elkészítjük a rántást. Ehhez az olajat felforrósítjuk, beleszórjuk a lisztet, és kevergetve addig pirítjuk, benne, amíg zsemle színű lesz. Ekkor beszórjuk a piros paprikát, gyorsan elkeverjük, felöntjük 2 dl hideg vízzel és a forrásban lévő levesbe öntjük. Egyet forr és kész a finom friss zöldségekből készült krumplileves. Friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Neked ajánljuk