Udvarhelyi sertésborda

Udvarhelyi sertésborda

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 8 szelet sertésborda
  • 50 dkg zöldbab
  • 30 dkg friss paradicsom
  • 8 dkg füstölt szalonna
  • 2 evőkanál olaj
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld
  • őrölt bors

Elkészítés:

A bordákat megszórom sóval-borssal, majd meghempergetem őket lisztben, végül megsütöm őket, míg szép pirosak lesznek.

Ezalatt a szalonnát felkockázom, egy másik serpenyőben félkészre pirítom. Beleteszem a felaprózott hagymát, tovább dinsztelem, végül a kockázott paradicsomot is hozzáadom. Sózom-borsozom, majd tört fokhagymát szórok bele, végül magas lángon pirítom. Utolsóként a főtt babot teszem bele, majd még pirítom néhány percig.

Tálaláskor a ragut befedem a bordaszeletekkel, köretnek pedig krumplit, vagy rizst kínálok.

Neked ajánljuk