Uborkás pisztrángtekercs zöldbabbal és salátával

Uborkás pisztrángtekercs zöldbabbal és salátával

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

6 személyre:

  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 nagyobb diónyi gyömbér
  • 6 pisztráng filé
  • 1 lime reszelt héja
  • 1 kisebb kígyóuborka
  • 20 dkg zöldbab
  • 5 dkg vaj
  • *

a salátához:

  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 nagyobb diónyi gyömbér
  • 6 pisztráng filé
  • 1 lime reszelt héja
  • 1 kisebb kígyóuborka
  • 20 dkg zöldbab
  • 5 dkg vaj
  • *
  • 15 dkg quinoa
  • 1 kígyóuborka
  • 2 paradicsom
  • 2 szál újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor menta
  • 2 citrom leve
  • 4 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

A salátához a quinoát alaposan megmossuk, kétszeres mennyiségű vízben, 15-20 perc alatt puhára főzzük.

Az uborkát és a paradicsomot megmossuk, félbevágjuk, magjait kikaparjuk, a húsukat apró kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, vékonyra karikázzuk, a fokhagymát összezúzzuk. A petrezselymet és a mentát finomra aprítjuk.

A quinoához keverjük a felaprított zöldségeket, fűszereket, a citromlevet és az olívaolajat, alaposan elkeverjük, sózzuk, borsozzuk. Hűtőben 30 percig pihentetjük, hogy összeérjenek az ízek.

A halhoz a hagymát meghámozzuk, cikkekre vágjuk. A gyömbért meghámozzuk, lereszeljük. A hagymát és a gyömbért lábosba szórjuk, felöntjük 2 dl vízzel, és 25 percig főzzük, majd leszűrjük.

A pisztrángokat megmossuk, fejüket levágjuk, kifilézzük. (Ehhez deszkára fektetjük, a fejüknél bevágunk, és a gerincük mellett lefejtjük a halhúst. A bőrét is lehúzzuk.) A halat leöblítjük, szárazra töröljük.

A sütőt 160C°-ra előmelegítjük.

Zöldséghámozóval az uborkából hosszában szép szeleteket szelünk, a pisztrángra fektetjük, szorosan feltekerjük, fogpiszkálóval átszúrjuk, hogy ne essen szét., majd alufóliába tekerjük.

Tepsibe öntjük a korábban főzött gyömbéres alaplevet és elhelyezzük benne a tekercseket. Sütőbe tesszük 15 percre.

Közben a zöldbabot megtisztítjuk, megmossuk. Serpenyőben vajat hevítünk, mjd megpároljuk rajta a zöldbabot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A halat kicsomagoljuk, a zöldbabbal és a salátával tálaljuk.

Hasonló receptek