Tyúkláb fánk

Tyúkláb fánk

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 3 evőkanál porcukor
  • fél kupica rum
  • kb. 40 dkg rétesliszt

A sütéshez:

  • olaj

Elkészítés:

Kemény habbá verjük a tojások fehérjét, hozzáadjuk a sárgáját, a cukrot, a sót és a rumot. Annyi liszttel dolgozzuk össze, hogy rugalmas tésztát kapjunk.

Vékonyra nyújtjuk, késsel négyzeteket vágunk ki belőle, és úgy vagdossuk be az egyik felüket, hogy egy kissé széthúzva tyúklábat formázzanak.

Bő, forró olajban ropogósra sütjük.

A receptet Németh Lászlóné küldte. Köszönjük!

Neked ajánljuk