Tyúkhúsleves

Tyúkhúsleves
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1,5 kg tyúk
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db gyökér
  • 1 kis db zeller
  • 1 kis db karalábé
  • 1 db burgonya
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 2 db gomba
  • 1 db paradicsom
  • bors
  • levesbetét
  • 1,5 kg tyúk
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db gyökér
  • 1 kis db zeller
  • 1 kis db karalábé
  • 1 db burgonya
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 2 db gomba
  • 1 db paradicsom
  • bors
  • levesbetét

Elkészítés:

A tyúkot hideg vízben feltesszük főzni. Amíg fel nem fő nagyobb lángon főzzük, majd levesszük kicsire. A habját leszedjük, amikor tiszta sózzuk, egész borsot adunk hozzá. (A tyúkot legalább 5 órán át főzzük, bár ez attól függ meddig kapirgált.)

Fél főzésnél hozzáadjuk a zöldségeket, és lassú tűzön készre főzzük. A zöldséget és a húst kiszedjük. Leszűrjük, kevés levest egy edénybe teszünk és kifőzzük benne a csigatésztát vagy ki milyen levesbetéttel szereti.

Megjegyzés:

A receptet Kiss Imréné Magdi küldte be. Köszönjük!