Tűzdelt nyúl

Tűzdelt nyúl
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 db házi nyúlcomb vagy egy egész nyúl
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 dl tejföl
  • 10-15 dkg füstölt szalonna
  • Himalája só
  • 1-2 teáskanál szárított tárkonylevél
  • a tálaláshoz:
  • citromkarikák
  • frissen facsart citromlé
  • a körethez:
  • 1 csomag GM makaróni
  • 4 db házi nyúlcomb vagy egy egész nyúl
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 dl tejföl
  • 10-15 dkg füstölt szalonna
  • Himalája só
  • 1-2 teáskanál szárított tárkonylevél
  • citromkarikák
  • frissen facsart citromlé
  • 1 csomag GM makaróni

Elkészítés:

A fokhagymát megtisztítjuk és felaprítjuk, a szalonnát apró kockákra vágjuk. A nyúlcombokba kisebb „zsebeket” vágunk, és ebbe helyezünk 1-2 darabka szalonnát és fokhagymát.

A szalonnát kisütjük. A zsírján fehéredésig sütjük a húsokat, és rádobjuk a fokhagymát is. A tejfölt is hozzáadjuk, és annyi vízzel engedjük fel, amennyi ellepi. Sóval, tárkonnyal ízesítjük, és takaréklángon puhára pároljuk (kb. 1,5 óra, vadnyúlnál 2-3 óra is lehet a párolási idő).

A főzés befejezése előtt pár perccel kezeletlen citrom darabkákat dobunk bele és összeforraljuk. Ha szükséges utána fűszerezzük.

Gluténmentes makarónit kínáljunk mellé. Tálaláskor citromkarikát, citromlevet adunk hozzá.

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!