Tűzdelt csirkemell pesztós sült burgonyával

Tűzdelt csirkemell pesztós sült burgonyával
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 fél csirkemellfilé (40 dkg)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 szem őszibarack
  • 1 csokor bazsalikom
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál friss citromlé
  • 1 teáskanál barna cukor
  • 4 szem burgonya
  • 2 evőkanál pesto
  • 4 fél csirkemellfilé (40 dkg)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 szem őszibarack
  • 1 csokor bazsalikom
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál friss citromlé
  • 1 teáskanál barna cukor
  • 4 szem burgonya
  • 2 evőkanál pesto

Elkészítés:

A húst megmossuk, leszárítjuk. A fokhagymát megtisztítjuk. A barackot megmossuk, 2 darabot kimagozunk, feldarabolunk, és robotgépbe tesszük a bazsalikommal (amelyből pár levelet félreteszünk a tűzdeléshez), a fokhagymával, az olívaolajjal, a citromlével és a cukorral, sózzuk, borsozzuk. Az egészet simára pürésítjük. Ebbe a pácba beleforgatjuk a csirkemelleket, és letakarva a hűtőben 2 órát állni hagyjuk.

A burgonyát megmossuk, leszárítjuk, vastagabb szeletekre vágjuk, és a pesztóval megkenjük. Sütőpapírral bélelt serpenyőbe terítjük, egy rétegben. Rárakjuk a lecsepegtetett csirkemelleket, lefedjük alufóliával a serpenyőt, és kb. 35 percig sütjük.

Közben a maradék barackot kimagozzuk, vékony szeletekre vágjuk. Levesszük a fóliát, az átsült csirkemelleket mélyen bevagdossuk, és megtűzdeljük a barackszeletekkel, illetve bazsalikomlevéllel, még kb. 10 percig pirítjuk. A csirkét a pesztóval ízesített sült burgonyaszeletekkel azonnal tálaljuk.

Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti