Tutti-frutti túrótorta

Tutti-frutti túrótorta

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Rafinált ételek

Árkategória

Költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 5 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • 1/2 tasak sütőpor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • pici só

A krémhez:

  • 50 dkg tehéntúró
  • 25 dkg mascarpone
  • 13 db babapiskóta
  • 2,5 dl habtejszín
  • 7 dkg porcukor
  • 2 csomag habfixáló
  • 15 csepp triple sec aroma
  • 1 citrom reszelt héja

Valamint:

  • 50 dkg eper
  • 15 dkg áfonya
  • 4 db kivi
  • 1 db barack konzerv
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1/2 csomag tortazselépor
  • 3 ek. lekvár

Elkészítés:

A tészta alapanyagait összedolgzom és a masszát egy kapcsos, kikent tortaformába simítom.

170 fokon sütöm 40 percen át.

A krémhez kikeverem géppel, 4 perc alatt a mascarponét, túrót, egyik habfixálót, porcukrot, reszelt citromhéjat és az aromát.

Pár szem gyümölcsöt félreteszek, a többit feldarabolva a krémbe teszem.

A tejszínt cukorral és a másik habfixálóval felverem, gép segítségével és a túrókrémbe forgatom, majd mehet a hűtőbe.

A tésztát lekvárral lekenem, fele krémet ráhalmozom, piskótával fedem, végül a maradék krémmel.

A tetejét gyümölcsökkel feldíszítem és 1 dl vízben oldott zseléport 1 percig főzök, amivel bevonom.

Hűtőbe teszem 4-5 órára.

Neked ajánljuk