Túróval töltött kiflik

Túróval töltött kiflik

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 4 dkg élesztő
  • 4 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 1 dl tej
  • csipetnyi só

A töltelékhez:

  • 75 dkg túró
  • 10 dkg cukor
  • 2 evőkanál vaníliás cukor
  • 1 dl tejföl
  • 5 dkg vörös áfonya
  • kb. 10 dkg búzadara (túrótól tejföltől függően, hogy összeálljon)
  • 1 citrom reszelt héja
  • +1 tojás a kenéshez

Elkészítés:

Az élesztőt a cukorral elkevert tejben felfuttatjuk. A vajat a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, és a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Letakarva meleg helyen kelesztjük, amíg elkészül a túrótöltelék.

A töltelék hozzávalóit alaposan összekeverjük.

A tésztából 5-6 cm átmérőjű (tenyérnyi) labdákat formázunk. Ezeket egyesével nagyon vékony (kb. 3 mm) ovális alakúra formára nyújtjuk. A tészta hosszanti részére evőkanálnyi tölteléket teszünk (egy gombócban), majd ráhajtjuk a végét, lenyomkodjuk, hogy a túró bezáródjon, majd a maradék részt feltekerjük.

A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, felvert tojással megkenjük és 180 C fokra előmelegített sütőben alsó-felső beállítással 30 perc alatt szép barnára sütjük.

Kb. 30 db lesz belőle, harmadnap is még omlós finom.

A receptet Dióka küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk