Túróval töltött kifli

Túróval töltött kifli
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 8-10 kifli
  • 50 dkg túró
  • 1 tojás
  • 4 evőkanál porcukor
  • 1 teáskanál vaníliás cukor
  • kis tej vagy tejföl
  • *
  • a sütéshez:
  • olaj
  • 8-10 db kifli
  • 50 dkg túró
  • 1 db tojás
  • 4 evőkanál porcukor
  • 1 teáskanál vaníliás cukor
  • kis tej vagy tejföl
  • *
  • olaj

Elkészítés:

A kiflit félbevágjuk a kiflit, a belsejét kiskanállal vagy az ujjunkkal kiszedjük (mintha hot-dog-hoz készítenénk elő).

A túrót összetörjük a tojással, összekeverjük a cukorral, hozzáadjuk a kiflik belsejét, kicsi tejfölt vagy tejet adunk hozzá, hogy tölthető legyen a massza.

A túrós krémet visszatöltjük a kiflibe, majd forró olajban kisütjük, porcukorral megszórjuk.

Nem kell panírozni, nem kell tojásba mártani, csak úgy ahogy van, forró olajban (hogy ne szívja meg magát) addig sütni, amíg szép barna és ropogós nem lesz! Picit pirosra, de ne füstöljön az olaj.

Amikor sültebb színt kap, megfordítjuk a másik oldalra. Amikor kisült, vaníliás porcukorban megforgatjuk.

Kivajazott jénaiban, sütőben is süthető.

Megjegyzés:

A receptet Béres Bertalanné küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti