Túróval töltött gombafejek krumpliágyon

Túróval töltött gombafejek krumpliágyon

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1/2 csípős hegyes zöldpaprika
  • 1 nagy Lucullus paradicsom
  • 1 szál újhagyma zöldjével
  • 14 db csiperke gomba
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 szál lecsókolbász
  • 1 nagy kanál tejföl
  • 10 dkg tehéntúró
  • 1 db chilipaprika
  • őrölt feketebors
  • 2 nagy krumpli
  • 7 szelet bacon
  • petrezselyem
  • zellerlevél
  • olívaolaj
  • 1 tojás

Elkészítés:

Főzzük meg héjában a krumplit, hámozzuk meg, karikázzuk bele egy serpenyőbe, sózzuk-borsozzuk.

Szabadítsuk meg a gombákat a törzsüktől, vágjuk ketté a paradicsomokat, vájjuk ki a belsejüket. A törzseket és a paradicsombelsőt tegyük félre.

Vágjuk félbe a baconszeleteket, tekerjük őket a gombák köré, rakjunk rá őket a krumplikra a paradicsomokkal együtt, fűszerezzük.

Keverjük össze a törzseket és a paradicsombelsőt a túróval, a tejföllel, a tojással, az aprított petrezselyemmel, a zellerlevéllel, valamint az újhagymával egy fűszerezés után. Töltsük meg a keverékkel a gombákat és a paradicsomokat. Pucoljuk meg, karikázzuk fel a kolbászt, rakjuk a serpenyőbe, helyezzünk mindegyikre egy-egy karika paprikát.

Locsoljuk meg az egészet egy ki olajjal, 180 fokon előmelegített sütőben süssük készre.

Neked ajánljuk