Túróval töltött fánk

Túróval töltött fánk
Elkészítési idő
4,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 30 dkg liszt
  • 2 tojás
  • kevés só
  • 1 vaníliás cukor
  • 2 dkg élesztő
  • kb. 1 dl tej
  • 5 dkg meleg vaj
  • 1 evőkanál rum (elhagyható)
  • a töltelékhez:
  • 20-25 dkg túró
  • 2-3 kanál cukor
  • vaníliás cukor
  • 1 evőkanál búzadara
  • reszelt citromhéj (opcionális)
  • 30 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • kevés
  • 1 vaníliás cukor
  • 2 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 5 dkg meleg vaj
  • 1 evőkanál rum (elhagyható)
  • 20-25 dkg túró
  • 2-3 kanál cukor
  • vaníliás cukor
  • 1 evőkanál búzadara
  • reszelt citromhéj (opcionális)

Elkészítés:

Az élesztőt cukros tejben megfuttatjuk, majd a hozzávalókból rugalmas (lágyabb) tésztát gyúrunk. A duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk, majd 6-7 cm-es kiszúróval kiszúrjuk. Egy korongra egy kanál túrótölteléket teszünk, egy másik koronggal lefedjük, a széleit tojásfehérjével megkenjük, és lenyomkodjuk. Ismét pihentetjük.

Bő, nem túl forró olajban kisütjük. (Egyik oldalát fedő alatt, majd megfordítjuk, és fedő nélkül a másik oldalát.) Papírra szedjük, majd porcukorral megszórva tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Vankó Sándorné küldte be. Köszönjük!