„Túróval” töltött csirkecomb

„Túróval” töltött csirkecomb
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége rafinált
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 db filézett csirkecomb
  • só, bors (vagy GM szárnyas fűszerkeverék)
  • a töltelékhez:
  • 1 bögre hántolt köles
  • 2 bögre víz
  • 5-10 dkg vörös áfonya
  • a körethez:
  • 1 kg burgonya
  • 2 teáskanál só
  • 5 dkg vaj
  • 1 csokor medvehagyma
  • reszelt szerecsendió
  • 2 db tojás
  • 4 db filézett csirkecomb
  • 1 bögre hántolt köles
  • 2 bögre víz
  • 5-10 dkg vörös áfonya
  • 1 kg burgonya
  • 2 teáskanál
  • 5 dkg vaj
  • 1 csokor medvehagyma
  • reszelt szerecsendió
  • 2 db tojás
  • bors

Elkészítés:

Gluténmentesen is van élet. És finom főfogás. A töltelék nem túrós, de hasonlít hozzá.

Először a tölteléket készítjük el. A kölest kiválogatjuk megmossuk, majd dupla mennyiségű sós vízben puhára főzzük. Kihűlni hagyjuk, hozzáadjuk a vörös áfonyát, ha szükséges megsózzuk.

A csirkecombokat ízlés szerint befűszerezzük (én csak sót és borsot használtam, de fűszerkeveréket is választhatunk hozzá).

A csirkecombok bőre alá nyomkodjuk a tölteléket, majd a betöltött húsokat tepsibe helyezzük, lefedjük (akár alufóliával is lehet), és kb. 1 óra alatt készre sütjük. (Én 180 fokon, fedő alatt sütöttem kb. 50 percet, majd az utolsó 10 perc alatt fedő nélkül grilleztem rajta egy kicsit, hogy ropogós legyen.)

Amíg a csirke sül, elkészítjük a köretet: A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, burgonyanyomóval áttörjük. Az egész tojásokat a puha vajjal és a megmosott medvehagymával összeturmixoljuk, és az áttört krumplihoz adjuk, és alaposan összekeverjük.

A burgonyapüré szerű masszát habzsákba töltjük, sütőpapírral bélelt tepsibe kis gúlaszerű halmokat nyomunk belőle. 200-210 fokosra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük kb. 10-15 perc alatt. Frissen, melegen tálaljuk a csirke combok mellé.

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!