Túróval rakott zsemle

Túróval rakott zsemle
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 db zsemle
  • 5 db kifli (megmaradt)
  • 8 dkg vaj
  • 6 evőkanál meggylekvár
  • 2 db tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 9 dl tej
  • a töltelékhez:
  • 40 dkg tehéntúró
  • 5 dkg mazsola
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 2 db tojássárgája
  • a tetejére:
  • 2 db tojásfehérje
  • 5 dkg kristálycukor
  • 1 evőkanál meggylekvár
  • a tepsi kikenéséhez
  • 3 dkg margarin
  • (a tepsi 20×30 cm)-es)
  • 2 db zsemle
  • 5 db kifli
  • 8 dkg vaj
  • 6 evőkanál meggylekvár
  • 2 db tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 9 dl tej
  • 40 dkg tehéntúró
  • 5 dkg mazsola
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 2 db tojássárgája
  • 2 db tojásfehérje
  • 5 dkg kristálycukor
  • 1 evőkanál meggylekvár
  • 3 dkg margarin

Elkészítés:

A tojásokat a cukrokkal elkeverjük, majd a tejjel tovább keverjük. A zsemléket, kifliket vékonyra szeleteljük. A cukros tejbe mártogatjuk, margarinnal kikent tepsibe rakjuk le a felét. Meggylekvárral lekenjük.

A túrót a cukrokkal, tojássárgákkal elkeverjük, a citrom reszelt héjával ízesítjük. A mazsolát hozzákeverjük. A lekváron elsimítjuk, majd a megmaradt zsemléket a cukros tejbe mártva, a tetejére rakjuk. Ha marad a tejkeverékből, akkor ráöntjük a tetejére.

200 fokra melegített sütőben 25 percig sütjük. Ekkor kivesszük a sütőből, és a hőfokot visszavesszük 160 fokra.

A tojásfehérjéket a cukorral keményre verjük, a lekvárt hozzákeverjük és a tetejére simítjuk. Visszatéve a sütőbe, további 15 percig szárítjuk. Szép gyöngyöző lesz a teteje.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!